Pompa de caldura Apa-Apa 13 KW

You Are Here: Home / Pompa de caldura Apa-Apa 13 KW

Nedavi Solar va ofera pompa de caldura apa-apa de 13kW termic pentru încălzire cu sistemul de control Siemens RWR470.10 integrat pentru functionarea mono sau functionare bivalenta. Pompa de caldura GHP 13 functioneaza fara probleme pe principiul sol-apa, sau cu eficienta maxima a pompei pe principiul apa-apa. Zgomot de functionare optimizat prin izolatie dubla a compresorului si fixarea pompei pe tampoane de cauciuc pentru amortizarea vibratilor metalice. COP ridicat din cauza agentului frigorific R410A, care satisface EN 14511 pentru economie mare eficienta. Reglarea pompei pentru apa calda menajera si incalzire prin vana motorizata cu 3 cai. Curba de incalzire se poate determina manual „fix” sau in modul automatic ” reglabil”. Pompa de caldura apa apa 13kW pentru incalzire. Pompele geotermale pentru incalzirea casei dvs. le gasiti la firma noastra din Oradea.

Pompa de caldura apa-apa 13 KW Specificații
Pompa de caldura Apa-Apa 13 KW
Tip de pmpa Apa-Apa Pompa de caldura GHP 13
Dimensiuni: H x L x L: 960x 600x 600 mm
Greutate: 140 Kg.
Agent frigorific CFC-free de tip R410A
Cantitate frigorific 1.70 Kg
Presiune de lucru Maxim 4,2 MPa
Temperatura pe tur Maxim 60°C
Conexiune interior 1¼ Zoll
Conexiune exterior 1¼ Zoll
Vaporizator Otel inoxidabil placă brazate schimbător de căldură
Condensator Oțel inoxidabil placă brazate schimbător de căldură
Compresor Compresor HITACHI
Pret fara TVA 4.266,0 euro
POMPA DE CALDURA APA-APA DE 13 KW (termic) – FUNCTIONARE / EFICIENTA
EFICIENTA FUNCTIONARE SOL – APA EFICIENTA FUNCTIONARE APA – APA
Temperatura de intrare din sol 0°C. Temperatura de intrare din apa 10°C.
Eficienta termica 13 kW Putere termica 17,08 kW
Consum de energie 2,9 kW Consum de energie 2.99 kW
COP 4,48 COP COP 5,71 COP
Volum partea de încălzire 2,24 m³ / h Volum partea de încălzire 2,80 m³ / h
Volum partea rece 2,90 m³ / h Volum partea rece 3,82 m³ / h

Cateva informatii referitoare la modul de functionare a pompei de caldura apa-apa. Apa pentru pompa de caldura poate fi colectata de la o sursa de adancime (put) sau din panza freatica (pânză de apă subterană) Aceasta apa colectata trece printr-un schimbator de caldura in placi extern tocmai pentru a proteja schimbatorul de caldura din pompa de caldura dupa care se deverseaza din nou in pamant. Schimbătorul pompei de căldură este racordat intr-un circuit inchis cu acest schimbator de caldura extern, de unde se extrage o parte din caldura apei care trece prin el. Apa răcită se revarsa catre sursa de unde a fost colectata. Distanța dintre cele două puturi daca vorbim de panza freatica trebuie sa fie de cel puțin 10-15 metri. Trebuie sa tinem cont si de directia subterana de curgere a apelor, pentru a avea o eficienta maxima a pompei de caldura. Putul de unde se colecteaza apa din pamant trebuie sa fie in amonte iar revarsarea trebuie sa fie in aval. (unul pentru extragerea apei cu o pompa submersibila si celalalt pentru eliminarea apei înapoi în sol.

Pomple de caldura apa apa, se pot combina cu diferite surse de caldura casice cum ar fi, cazane cu lemn, pelleti, gaz, motorina, etc. Acesta combinatie se recomanda de exemplu la cladirile vechi fara izolatie termica si care functioneaza cu calorifere si care au fost dimensionate pentru o temperatura de 60 grade C pe tur. Pentru o functionare economica a pompei de caldura va recomandam sa suplimentati caloriferele sau chiar sa le redimensionati daca este posibil. In aceste cazuri pompa de caldura va fi sursa principala pentru incalzire pana la o anumita temperatura si a doua sursa de caldura va porni cand pompa de caldura nu mai este eficienta sau nu mai face fata sa incalzeasca singura locatia unde ea a fost montata. O ala solutie cu care se poate interveni in sprijinul pompelor de caldura ar fi o rezistenta electrica care sa porneasca numai atunci cand este necesar. Rezistenta electrica ne garanteaza o suplimentare a pompei de caldura, indiferent de temperaturile exterioare.